zondag 27 maart 2011

Sokkenlog update

Tatatata: weer een paar sokken af! Manlief wordt eind volgende week weer thuis verwacht, dus heb ik flink doorgebreid om zijn nieuwe paar sokken af te hebben! Voorlopig rondt zijn bootje Kaap de Goede Hoop in vliedende storm met golven van 5 meter hoog (of diep, maar net hoe je het bekijkt), dus spannend is dat laatste weekje wel

DSCN3980

Op de handwerkbeurs afgelopen najaar kocht ik verschillende strengen prachtige wol, waarmee ik nu een paar ˜slaapsokken" aan het breien ben. De lichtblauwe wol is van Aslan Trends. De soort wol heet Invernal en bestaat uit 50% rabbit angora, 25% merino wool en 25% polyamide. De kleur is nr. 59, Sky. De witte wol is van Storm op Zolder en bestaat uit 80% alpaca en 20% zijde. 

DSCN3991

Het breisel voelt ongelofelijk zacht en behaaglijk aan! Door de tere vezels is het helaas niet geschikt om veel op te lopen, vandaar dat het slaapsokken worden. Ik brei ze op naalden 4 en ben heel benieuwd of de maten kloppen.

Het patroon komt van Wolhalla, zij hebben hier een sokkenpatroon voor naalden vier.

Na een kopje koffie met de oudste, ga ik zo dadelijk naar de moestuin. Er is weer veel werk verzet de afgelopen week! Mijn Oom was zo lief om een kar houtsnippers te brengen voor bij de bessen- en frambozenstruiken, waarvoor nogmaals dank Oompje!! En gisteren ben ik op palenjacht geweest in Zuid-Beveland. Ik kon bij een fruitteler een flinke hoeveelheid afgekeurde boompalen kopen voor een prikje, dus die ga ik straks rond het frambozenperk zetten. En zaaien natuurlijk! Dus genoeg te doen weer!

Fijne zondag allemaal! Lieve groetjes van Lupineke

 

 

dinsdag 22 maart 2011

Blogvertraging...

Inmiddels heeft het leven hier een compleet andere versnelling genomen dan de afgelopen maanden het geval was! Een positieve, wel te verstaan, maar het vergt de nodige aanpassingen naar het nieuwe bestaan als 'werkende vrouwe'!

Ook de kinderen en katten hebben inmiddels door, dat moeders ineens wel heel veel van huis is. Tildie pieste van stress zo maar het kussen van de tuinbank onder...jakkie bah! Dat heeft ze nou nog werkelijk nooit gedaan :( Gelukkig lag het nieuwe stofje al klaar, maar het zal nog dagen duren voordat het uitgespoelde kussen weer fris en droog is en klaar om opnieuw bekleed te worden!)

De avondmaaltijden zijn wat minder uitgebreid dat normaal, en ook vallen er af en toe wat gaatjes in de koelkast. Maar: ik geniet erg van het werken op de boerderij en als ik eenmaal goed 'ingeslingerd' ben, om maar even in zeemanstermen te spreken, dan vindt het allemaal vanzelf weer zijn ritme.

Ook het bloggen zal voorlopig op een laag pitje komen te staan. De avonden zijn nu voor de kinderen en het huishouden (al heb ik de kaboutertjes gevraagd een handje mee te komen helpen, hi hi). 

Ik ga proberen de updates van mijn favoriete blogsters en bloggers te blijven volgen, maar of het me gaat lukken om telkens te reageren, dat kan ik niet beloven! 

Voor nu dus even een 'blogvertraging'! Mooi woord he, ik heb het net zelf verzonnen. In welk tempo de vertraging gaat lopen weet ik nog niet, dat zien jullie van zelf! 

Voor vandaag sluit ik af met een kleine impressie van Vlissingen in de lentezon. Ik was er afgelopen zaterdag, en het was er heerlijk! 

DSCN3871

DSCN3877

DSCN3883

DSCN3899

DSCN3920

DSCN3930

DSCN3910

Binnenkort een uitgebreidere versie met meer info over Vlissingen!

Lieve groet Lupineke

zondag 20 maart 2011

Lazy Sunday Morning

De lente is echt doorgebroken, ondanks de nachtvorst!

DSCN3762

DSCN3769

DSCN3768

DSCN3765

DSCN3766

DSCN3786

DSCN3770

DSCN3774

Genieten met een kopje koffie op de tuinbank in het voortuintje... Wat een heerlijke luie zondag!

Iedereen een heerlijke dag gewenst, groetjes van Lupineke

 

vrijdag 18 maart 2011

Vol weekje!

Het was een vol weekje voor Lupineke! Daarom kwam er van handwerken haast niets terecht!

Maandag hield ik grote voorjaarsschoonmaak in de enorme schuifwandkast op de bovenverdieping. Ken je dat, zo'n kast met van die schuifdeuren, waar je alles in propt omdat je zo weinig opbergruimte hebt? Even een kleine opsomming:

 • rechterkast: hanggedeelte met zomerkleding en -jassen van iedereen, voorraad waspoeder, cadeaupapier, in het onderste gedeelte staat de vriezer (!!);
 • middengedeelte: bedlinnen, kleding van manlief, bordspelletjes, werkpakken van manlief, snorkels en flippers, logeertasjes, strandbadlakens, tafelkleden, sokken- en ondergoedlades, lade met badkleding;
 • linkergedeelte: truien en broeken van manlief, een hanggedeelte met jassen en werkkleding van manlief, overalls, werklaarzen, accu-oplader van de auto, en heel veel schoenen van manlief! Ik heb alles heerlijk opgeruimd en gesopt, dus die kast is weer schoon en gesorteerd en kan er weer even tegenaan!

  Dinsdag was een werkdag op de boerderij Loverendale-Ter Linde en hebben Martine en ik zo ongeveer de hele dag onkruid gewied! Lekker in de zon, en met super resultaat, het ziet er weer fris en mooi uit!!

  PICT0154

  (Oude foto, ha ha!)

  Woensdag kwam mijn oppaskindje, en zijn we 's morgens naar de boerderij van mijn tante geweest. Daar hebben we de schapen, lammetjes, ganzen en geitjes bekeken. 

  DSCN3818

  Maar het mooiste vond hij toch wel de trekkers!

  DSCN3827

  Daar kon hij geen genoeg van krijgen! Hoezo een echte jongen?

  Gisteren weer een leuk dagje: naar Ikea om inkopen te doen voor het Eetlokaal. 

  PICT0156

  Na de grote verbouwing vorig jaar, waarbij het Eetlokaal ruim twee keer zo groot geworden is, was de inrichting eigenlijk nog niet helemaal af. Omdat er nu weer wat budget beschikbaar was, zijn Martine en ondergetekende o.a op servies-, tafeltjes- en gordijnenjacht geweest. We zijn goed geslaagd, dus kunnen we nu verder gaan met gordijnen op maat naaien, roedes ophangen, inrichten en: gezellig maken!

  Natuurlijk hopen we dit komende seizoen op heel veel mooi weer, zodat de gasten lekker buiten onder de bomen kunnen genieten van onze zelfgemaakte appeltaart en lunches. 

  PICT0152

  Maar mocht het koud en regenachtig zijn, dan kun je ook heerlijk binnen zitten!

  Vandaag is ons kleine vriendje er weer. En morgen? Lekker uitslapen, ontbijten en kijken wat het weekend brengt! Met hopelijk een warm zonnetje :) !

  Groetjes van Lupineke

   

 • donderdag 17 maart 2011

  Over "honderd dingen die ik nog wil doen voordat ik ga"

  Vorig jaar vertelde mijn Engelse schoonzusje Pamela me, hoe een vriendin van haar in Amerika een lijst heeft gemaakt van honderd dingen die ze nog wil doen voordat ze ˜gaat".

  Die Amerikaanse vriendin, Karen genaamd, is fotografe, en steunt allerlei projecten voor vrouwen op allerlei manieren. Een krachtige, zelfstandige en geweldige vrouw, volgens Pamela. Karen heeft ook een weblog, en die heb ik toen ook bekeken.

  Ik werd geïntrigeerd door de motivatie van Karen om zo'n lijst te maken.

  Nou heeft zij het idee ook weer van iemand anders, van ene Maggie Mason.

  Eerst wilde Karen het idee niet van Maggie overnemen, het voelde als na-apen. Maggie overtuigde haar om het toch te doen, en zei dat ze eigenlijk vindt dat iedereen zo'n lijst zou moeten maken, omdat het haar leven zo veranderd heeft. In positieve zin!

  Het zet me behoorlijk aan het denken: een lijst met honderd dingen die ik nog zou willen doen voordat ik ga!.

  En inderdaad, wat doet dat me je, als je zo'n lijst maakt? Hoe ga je om met onvervulde wensen? Maakt het je weemoedig, verdrietig, of juist blij en enthousiast? Ga je hard aan de slag om die wensen te vervullen, of maakt het je juist zenuwachtig omdat je denkt dat je ze dan ook moet gaan vervullen? Maakt het, dat je niet meer tevreden bent met je huidige leven? Krijg je ineens de bibbers bij het idee, dat je misschien wel zo snel zal gaan, dat je die wensen niet meer gedaan krijgt?

  Vragen, vragen, ik weet het niet!

  Maar, misschien is het juist wel niet de bedoeling dat je er zo over na gaat denken, het zo zwaar maakt. Misschien moet je juist gewoon opschrijven wat er spontaan in je opkomt, zonder restricties, zonder dwang of gedachten, gewoon vanuit je hart.

  En, wie zegt dat je ook moet gaan proberen die wensen uit te voeren? Misschien is het goed, als de wensen er gewoon zijn:˜okee, wensen, jullie zijn er gewoon, ik hoef niks met jullie te doen"!

  Het doet me ook denken aan wat ik een keer las, over het verschil tussen:˜op vakantie gaan", of ˜op reis gaan". Er stond dat als je op vakantie gaat, het vervoermiddel, de eindbestemming, de accommodatie en de tijd dat je wegbent al vooraf gepland zijn, en vast staan. Je bouwt dus vooraf een beeld op van die vakantie zoals het moet gaan worden. Voldoet een van deze dingen niet aan je vooraf gestelde criteria, dan heb je geen goede vakantie, dan is je vakantie ˜mislukt"¦

  Als je op reis gaat, stond er, dan weet je nog niet precies waar je heen gaat, hoe lang je onderweg bent, waar je precies uit zal komen en hoe lang je daar blijft. Je bekijkt per dag wat er komt, hoe het gaat, hoe je je voelt en reist met die stroom mee. Op deze wijze is je vakantie altijd goed, omdat je vooraf geen doelen stelt en die ook niet hoeft te verwezenlijken.

  Als je het leven ook op deze manier bekijkt, zul je dan niet, door het bedenken en vastleggen van je wensen, ook jezelf gaan vastleggen, zoals bij het ˜op vakantie gaan", in plaats van leven met de stroom die zich aandient? Misschien heb je dan geen oog meer voor de dingen die vanzelf op je pad komen, omdat je zo bezig bent met het vervullen van je wensen, en ben je teleurgesteld als ze niet uitkomen terwijl de spontane mogelijkheden over het hoofd gezien hebt!

  Hmm. Ik weet het nog steeds niet. Toch komen er onbewust al wensen bij me op. Een stuk of drie, dus het valt allemaal nogal mee. Maar ik voel ook dat ik wat angstig ben voor mijn wensen, of voor wat ze me te zeggen hebben. Angstig, dat ze misschien mijn leven gaan beheersen en me gaan vastleggen.

  Oh hemeltje, dat valt nog niet mee!

  Dus voorlopig geen lijst met honderd dingen die Lupineke nog wil doen voordat ze gaat!

  Maar: een stuk of drie? Vooruit: 

  1. een keer naar Stockholm met mijn dochter
  2. een solo-fietstocht maken (echt helemaal alleen) met een klein tentje
  3. naar het Openlucht Museum in Arnhem
  4. de familiestamboom afmaken dus ook met alle foto's erbij
  5. samen met mijn manlief kamperen, net zoals de allereerste vakantie die we samen doorbrachten

  Nou, daar gaan we al, het worden er meteen al meer dan drie. En, ik merk dat ik steeds enthousiaster wordt; dit is eigenlijk best leuk om te doen! En, ik voel me nog steeds heel tevreden en gelukkig met mijn leven, zelfs met deze wensen op papier! Misschien worden het toch wel wat meer wensen dan deze vijf!

  Wat vinden jullie hier nou van? Is het goed om voor jezelf zo'n wensenlijst te maken?

  Ik ben echt heel benieuwd!

  groetjes van Lupineke

   

  woensdag 16 maart 2011

  Landleven

  Een oude schuur op een boerderij...

  ...alles nog in rust voordat het werk weer begint...

  DSCN3814

  DSCN3822

  DSCN3819

  DSCN3841

  DSCN3837

  DSCN3840

  DSCN3836

  DSCN3824

  mooi he, dit Landleven!

  groetjes van Lupineke

  dinsdag 15 maart 2011

  Streken van Til!

  Goeiemorgen allemaal!

  Vandaag mag ik eens een keer helemaal alleen in de blog van het vrouwtje! Want ze vindt dat ik de laatste tijd weer zulke streken uithaal ;)

  Ik snap niet precies wat ze daarmee bedoeld hoor! 

  DSCN3602

  Ik bedoel: wat voor bijzonders is er dan aan mijn leventje?

  Als het mooi weer is, schurk ik eens lekker in het zonnetje op de stoep...

  PICT0007

  Ik zorg op tijd voor mijn natje

  DSCN3218

  en mijn droogje!

  DSCN3113

  Oeps, was dit mandje voor het hout? Ha, nu niet meer!

  Pianospelen doe ik het liefst 's nachts , dan loop ik gezellig met mijn pootjes over de toetsen, als iedereen slaapt, hi hi!

  PICT0143

  (Maar het lukt het vrouwtje nooit om daar een foto van te maken!)

  Ja, mijn leventje is heerlijk!

  Als ze mijn glaasje water niet op tijd klaarzetten moet ik soms zelf iets verzinnen

  DSCN3772

  het kikkerpoeltje is ook goed hoor!

  DSCN3796

  Ik speel altijd graag in het voortuintje, vooral de grond in de tuin van de buren is lekker zacht en rul om... nou ja, daarover zal ik maar niet uitweiden, dat is privé!!

  DSCN3781

  Oh, daar tussen de struiken zit geloof ik iets!! Snel erachteraan! Ik hou van jagen! Maar het lukt me helaas nooit zo goed om iets te vangen :(

  DSCN3598

  Nou, ik vind het weer genoeg geweest voor vandaag!

  Tijd om heerlijk uitrusten op een lekker plekje!

  PICT0007a

  Het was me een waar genoegen!

  Daag allemaal,

  PICT0150

  groetjes van Mathilde!

   

  maandag 14 maart 2011

  Hang maar aan de kapstok!

  Af en toe pak ik met veel plezier een houtklusje aan. Als zeemansvrouw moet je tenslotte van vele markten thuis zijn! Ik wil niet beweren, dat ik enig technisch inzicht heb, maar met gereedschap heb ik redelijk leren omgaan en voor de meeste klusjes draai ik mijn hand inmiddels niet (meer) om.

  Vriendin Martine zocht een kapstok voor in de hal van het Eetlokaal op de boerderij. Ik vond een goedkope houten kapstok op het digitale Prikbord, maar die was net iets te groot van afmeting. 

  DSCN3638

  Geen nood, de decoupeerzaag, schaaf, schuurpapier en antiekwas brachten uitkomst!

  DSCN3760

  De bovenrand mocht niet breder zijn dan 12 cm, en de totale breedte niet meer dan 132 cm. Ik heb de afgezaagde hoekjes wat "abgeeckt" zodat het wat minder massief oogt, en nu past hij hopelijk precies tussen de w.c deur en de buitendeur.

  Altijd leuk om te doen, dit soort werkjes! Nu alleen nog kijken hoe ik hem kan bevestigen! 

   

  zondag 13 maart 2011

  Dagje Leiden!

  In 1668 trouwden te Leiden Jean Crispin, van beroep drapier (ofwel lakenhandelaar) en Belgisch vluchteling, met Christijna Claes Nachtegael. Ze woonden met hun gezin in de Bouwe Louwesteech en in de Santstraet in Leiden. Jean Crispin en zijn zoon Johannes, die wolspinner was (en met zijn vrouw Lijsbeth Jans Doubaer en hun kinderen aan de Koolgragt en Uytterstegragt woonden) zijn verre voorvaderen van mijn man en onze kinderen.

  KaartLeiden

  Een extra leuke reden om eens een dagje naar Leiden te gaan!

  Dochterlief en ik gaan wel eens vaker samen een dagje op stap, zoals naar Amsterdam, Utrecht, Zutphen, Apeldoorn, maar ook Antwerpen, deze laatste bezochten we vaak omdat zij een half jaar in Antwerpen op school heeft gezeten.

  Dit keer Leiden dus, en het leuke was dat we deze stad allebei niet kenden! Het werd dus een verrassing voor ons allebei!

  Treinkaartjes uitgeprint, plattegrondje erbij en daar gingen we! Het was een stralend zonnige dag, wat het extra feestelijk maakte!

  In Leiden aangekomen begonnen we eerst met een heerlijk kopje koffie op een terrasje met uitzicht op een grachtje,

  DSCN3666

  en daarna slenterden we door de grootste winkelstraat van Leiden, de Haarlemmerstraat.

  DSCN3670 DSCN3672

  Ik hou van historie...

  DSCN3674 DSCN3675

  ...en dochterlief van shoppen, dus dat werd een leuke combi!

  DSCN3673

  Af en toe een prachtig doorkijkje!

  DSCN3690

  En dan ineens kom je op de kruising van de Oude Rijn en Nieuwe Rijn, wat een leuke plek!

  DSCN3692

  DSCN3691

  DSCN3699

  We genoten van een lekker lunch aan het water vlakbij het Stadhuis.

  DSCN3679

  DSCN3680

  Halverwege de winkelstraat ontdekten we de Hartebrugkerk, een opvallende verschijning!

  DSCN3689

  En aan de overkant van de Oude Rijn de Waag van Leiden, waar vroeger de handelswaar, die via de grachten de stad in werd vervoerd, werd gewogen. Een gebouw ontworpen door Pieter Post en gebouwd in 1657. Hier zullen Jean en Johannes vast vaak geweest zijn met hun laken en wol!

  Ook zo leuk: de kleine, gezellige steegjes rondom de Pieterskerk, wat een gezellig stukje Leiden!

  DSCN3707

  DSCN3709

  Zoals daar was Ribbels, een heel leuk wolwinkeltje!

  DSCN3711 DSCN3710

  En "Appel en 'n Ei", een geweldig leuke vintage-winkel, waar we allebei een leuk bloesje vonden, voor inderdaad: een appel en een ei!

  DSCN3713

  De Pieterskerk zelf, imposant en groot! Met huizen aan de buitenkant van de kerk vastgebouwd, gebruikelijk in de 16e en 17e eeuw.

  DSCN3715

  DSCN3718

  Ik wist niet, dat rond deze kerk Pilgrims gewoond hadden, voordat ze hun reis naar Amerika begonnen...

  DSCN3735

  Mijn grootste verrassing was de Burcht van Leiden, ik wist niet eens dat hij bestond :)

  DSCN3743

  De Burcht is ouder dan de stad Leiden zelf, het bouwwerk stamt uit ca 1150 en men denkt dat er vanaf de vierde eeuw al een verdedigingswerk op deze heuvel stond.

  DSCN3739

  Vanaf de Burcht heb je een prachtig uitzicht op de omringende stad (zie je dochterlief daar beneden op het terras, hi hi, die wou niet mee!). Op de achtergrond de imposante Marekerk!

  DSCN3731 DSCN3749

  We vonden zelfs bij toeval het woonhuis van Rembrandt

  DSCN3721

  en toen was het wel weer genoeg cultuur voor vandaag!

  Nadat we alle (bijna) winkels verder bekeken hadden (vooral de leuke!)

  DSCN3725 DSCN3726

  zat ons dagje Leiden er weer op en werd het tijd om langzaam terug te gaan naar het station!

  DSCN3754

  DSCN3756

  Leiden, wat een geweldig leuke stad! Er is te veel wat ik nog niet heb kunnen bezoeken en bekijken, dus hier kom ik zeker nog eens terug!

  Fijne zondag, lieve groet Lupineke

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...