dinsdag 27 november 2012

Oh, Kom er eens kijken..!


… is de titel van een geweldig leuk Sinterklaasboek, wat al jaren bij Lupineke in de kast staat. Gelukkig nog steeds te verkrijgen, want veel écht leuke Sinterklaasboeken blijken over het algemeen maar een paar jaar in de boekhandels te verkrijgen te zijn..

Dit boekje, gemaakt door Catharina Fredriks en Ietje Rijnsburger, mag van mij onder de noemer schattig! En staat dus ook dit jaar weer, in deze donkere dagen voor 5 december, op de kast vanwege de mooie illustraties en het leuke verhaaltje.


Het boek is in eerste instantie uitgegeven door de SchoolTV en werd een aantal jaar geleden uitgezonden voor groep 1 en 2.


De uitgave die nu te koop is, is uitgegeven door Uitgeverij Ploegsma en bevat tevens de dvd met deze schoolteevee serie. En dat voor € 14,95!

Over het verhaaltje…
Het is een lief verhaaltje over een kleine das, die vanuit zijn holletje in het donkere bos Sint en zijn Piet voorbij ziet komen met een zak vol pepernoten. Die pepernoten, daar gaat het verhaaltje over, want uit de zak, waar een klein gaatje in zit, verliest Zwarte Piet per ongelijk wat pepernootjes. 


Kleine das ruikt die nootjes en gaat op onderzoek uit… Hij komt er, na een speurtocht door het bos,  op een heel leuke manier achter, dat als je iets in je schoen doet, je dan die overheerlijke pepernoten zo maar kan krijgen!
En zo ontspint zich een klein verhaaltje over de capriolen die kleine das moet uithalen om aan een schoen en een wortel te komen..!


Hoe het afloopt? Heel lief natuurlijk: het gulzige dasje wordt per ongeluk meegenomen in de zak van Zwarte Piet, die daar natuurlijk al snel achter komt. Natuurlijk brengen Sinterklaas en Zwarte Piet kleine das weer terug naar zijn holletje, waar hij van Piet een grote berg pepernootjes krijgt.. Eind goed, al goed!
Het hele verhaaltje wordt beschreven vanuit het perspectief van kleine das, wat het erg aandoenlijk maakt en heel erg geschikt voor jonge kinderen.
Geen ingewikkelde problemen, geen enge situaties, nee, een heerlijk en lief verhaal wat voor jonge kinderen heel herkenbaar is…

Want… wie is er nou níet dol op pepernoten J?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...